Jänis oli katsellut jotakuinkin kaakkoon aamutuimaan raparyytisessä pakkaskelissä.Korvat sojottivat jokseenkin suoraan vaakatasossa ja takapuoli leijui huurteisen kanervamättään päällä.Turpa väpätti ja hampaankolossa kiersi komea pala pajua.Oikealta vasemmalle kielellä avittaen.
  Kuluneella viikolla jänis oli istunut maakellarin katolla ja havahtunut outoon kiroiluun.Navetan ovet olivat lentäneet auki sen mitä saranoillaan voivat.Sisältä oli ensin ampaissut sika ja sen perässä toinen samansorttinen kaksijalkainen kirves ojollaan.Maanviljelijä ajoi takaa joulupöydän kuningasta.
  Jäniksen silmät pyörivät kuin hedelmäpelissä.Sydän takoi oudosti ja jalkoja heikotti.Takapuoli painui syvälle katon sammalpeitteeseen.Päässä pyöri isä meidän-rukoukset ja muut virret.Aitantakusessa isompi liukastui edelläpinkovan jättämiin hätäroiskeisiin.
  Pian pihalle kiisi sairasauto ja vei maanviljelijän jouluksi lasareettiin.Sika jäi navettaan odottamaan seuraavan joulun kilpajuoksua.Tänä vuonna se sai itse jouluruoan.Isompi söi kinkkunsa koipi paketissa valkoisessa sähkösängyssä.Jouluna kaikki oli hyvin.Jänis jäi tyytyväiseksi.